HJS sopimuksiin hollantilaislaiturin sekä kahden oman kasvatin kanssa
EdustusJulkaistu: 05.04.2024 11.41

HJS sopimuksiin hollantilaislaiturin sekä kahden oman kasvatin kanssa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on tehnyt vuoden sopimuksen hollantilaispelaaja Dennis Hoekmanin kanssa.

22-vuotias laituri on viettänyt viimeiset 2,5 vuotta Espanjassa Villajoyosa CF:n ja Alicante Herculesin organisaatioissa. Espanjaan hän lähti hollantilaisen De Graafschapin akatemiasta.

Hoekmanin vuosia Espanjassa kiusasivat loukkaantumiset.

”Takana on 14 kuukautta ilman jalkapalloa ja tuntuu mahtavalta olla takaisin kentällä. Espanjan aikana pelasin oikeastaan vain vuoden. Espanjassa on pienempikokoisia, teknisempiä ja fyysisempiä pelaajia, ja pääsin pelaamaan siellä hienojen pelaajien kanssa.”

Vasenjalkainen Hoekman tulee Hämeenlinnaan tavoittelemaan ehjää kautta ja isoja minuutteja.

”Tavoite on pelata mahdollisimman paljon pelejä ja auttaa joukkuetta menestymään. Olen hyvä 1v1-tilanteissa, joten toivottavasti pystyn tekemään paljon maaleja ja auttamaan maalipaikkojen luomisessa.”

Hoekmanin perhe on tuttu hämeenlinnalaisessa futishistoriassa, sillä Dennisin isä, Danny Hoekman, toimi FC Hämeenlinnan päävalmentajana hetken aikaa vuonna 2005.

”Hän oli itse asiassa se, joka suositteli minulle tänne tulemista. Espanjassa sarjakausi loppuu kuukauden päästä ja täällä se vasta alkaa, joten pääsen pelaamaan paljon pelejä. Hän kertoi, että suomalaiset ovat iloisia ja avoimia, joten totesin sitten, että lähdetään Hämeenlinnaan. On hienoa olla Suomessa ja olen iloinen vaihdoksesta. Toki täällä on vähän kylmempi kuin Espanjassa”, Hoekman naurahtaa.

”Kun asuin Hämeenlinnassa, olin vain 3-vuotias, joten en muista ajasta paljoakaan. Sen muistan, että söimme makkaraa järven rannalla ja että kaikkialla oli lunta”, Hoekman hymyilee.

Päävalmentaja Mikko Manninen mukaan Hoekman tuo vaaraa HJS:n laitakaistalle.

”Ensimmäisissä treeneissä jo alkuverryttelyn jälkeen näin, että nyt on pelimies kyseessä. Hän nuori kaveri, mutta nähnyt jo maailmaa. On hienoa, että olemme saaneet hänet tänne. Pitkän loukkaantumisen jälkeen menee aikaa ennen kuin hän on täyden pelin kunnossa, mutta uskon, että hänestä on erittäin paljon iloa meidän jengille”, Manninen toteaa.

Jaakko Voutilainen on tehnyt vuoden sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Hyökkääjänä ja laidalla viihtyvä Voutilainen on iloinen sopimuksestaan seuran kanssa.

”Onhan se tietysti kunnia tehdä sopimus kasvattajaseuran kanssa. Tätä varten olen tehnyt junnuvuodet paljon töitä ja tämä on ollut aina tavoitteena. Nyt kun tuli mahdollisuus, niin täytyy käyttää se”, 18-vuotias Voutilainen tunnelmoi.

Talven onnistunut treenikausi näkyy uunituoreena sopimuksena ja ”Vode” kertookin, että harjoituskausi sujui kokonaisuudessaan hienosti pieniä vammoja lukuun ottamatta.

”Oikein hyvä talvi on takana. Viime aikoina on ollut pieniä loukkaantumisia, mutta olen taas pääsemässä parhaaseen kuntoon ja olen valmiina kehittymään eteenpäin. Sopimus oli tavoitteena talveen lähdettäessä. Manen (päävalmentaja Mikko Manninen) kanssa työskenteleminen on ollut helppoa ja se on vahvistanut tunnetta.”

Voutilainen aikoo imeä oppia kanssapelaajiltaan ja mielessä on myös yksi erityistoive.

”Olisihan kotiyleisön edessä hienoa tehdä maali! Haluan kehittyä ja oppia vanhemmilta pelaajilta. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja paljon pelaajia, joilta saada vaikutteita”, Voutilainen toteaa.

Manninen uskoo, että Voutiaisella on mahdollisuus murtautua edustuksen kokoonpanoon tällä kaudella.

”Vodella on hyviä ominaisuuksia ja ehkä yhtenä isoimmista on hänen asenteensa kaikkeen tekemiseen. Hän on erittäin nopea pelaaja ja ehkä siitä syystä vähän kärsinyt loukkaantumisista ja niinhän se on, että hitaammilla kavereilla harvemmin revähtää takareidet. Vähän rikkonainen harjoituskausi hänellä on alla, mutta Jaakolla on potentiaalia tapella edustuksen pelipaikoista. Hän pelaa myös A-junioreissa ja toivottavasti pystyy ottamaan ison roolin siellä”, Manninen sanoo.

Luukas Meltoranta on 16-vuotias maalivahtilupaus, joka on harjoituskauden aikana tehnyt vahvaa tuloaan edustusjoukkueympäristöön.

”Sopimus tuntuu hyvältä, kun on kasvattiseura kyseessä. Treenipaikkaa edustuksessa lähdin hakemaan harjoituskaudella, ja ihan en ehkä sopimusta osannut silloin odottaa”, Meltoranta kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Meltoranta ohjaa peliä äänekkäästi eikä päästä edessä pelaavia joukkuekavereitaan helpolla.

”Harjoituskausi meni hyvin ja olen päässyt pelaajana eteenpäin. Treenit ja pelit ovat menneet hienosti. Ainoa stoppi oli pieni vamma, mutta muuten pysyin terveenä.”

Maalivahti ei mieti vastaustaan kauaa kysymykseen kauden tavoitteista.

”Menestystä ja peliaikaa”, Meltoranta naulaa ytimekkäästi.

Manninen on ollut vaikuttunut Meltorannan kehityskaaresta talven aikana.

”Viime vuoden puolella, kun näin Luken ekoja kertoja niin hän oli vielä ujo ja pieni poika, mutta on talven aikana kasvanut ja kehittynyt todella paljon. On hienoa nähdä, kuinka nuoret pelaajat ottavat lyhyessä ajassa isoja harppauksia. Luke on ollut todella positiivinen ilmestys ja näen hänellä olevan mahdollisuudet pelata tulevaisuudessa korkealla tasolla.”

”Tietenkään ei voida odottaa, että nuoret pelaajat pelaavat lähemmäs 30 virheetöntä ottelua, mutta ne kuuluvat kehitysprosessiin ja niiden kautta pelaajat oppivat ja hakevat rajojaan", Manninen kertoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30