HJS:lle tuttu vahvistus rapakon takaa ‒ Lauri Kesti liittyy joukkueen vahvuuteen
EdustusJulkaistu: 08.05.2024 11.55

HJS:lle tuttu vahvistus rapakon takaa ‒ Lauri Kesti liittyy joukkueen vahvuuteen

Pohjois-Carolinan osavaltiossa Queens University of Charlotten yliopistossa opiskeleva Lauri Kesti palaa viime toukokuiseen tapaan kasvattiseuransa riveihin.

Kesti, 21, harjoitteli joukkueen mukana ensimmäisen kerran maanantaina ja on tositoimissa ensi viikon tiistaina Tampere Unitedia vastaan. Hän oli tarkkailemassa HJS:n otteita viime viikonlopun Ilves-Kissat-ottelussa.

”Hyvää kuuluu ja mukava olla taas täällä. Edellisestä kerrasta on vierähtänyt melkein vuosi. Jenkeissä oli vielä vähän lämpimämpää, mutta täälläkin alkaa kesä tulla. Olen seurannut innokkaana sarjan alkua, kun joukkue on saanut kairattua hyviä tuloksia. Monesti alkukaudet ovat olleet vaikeita, mutta nyt olemme heti alkukaudesta mukana kärkikahinoissa. Senkin puolesta olen innoissani, kun pääsen mukaan. Toivottavasti sama jatkuu ja taistelemme korkeista sijoituksista. Joukkue vaikuttaa todella hyvältä ja mukaan on tullut laatuvahvistuksia”, Kesti kertoo.

Toinen vuosi rapakon takana on Kestin mukaan sujunut pääosin mallikkaasti.

”Onhan se elämä hyvinkin erilaista tänne verrattuna, mutta paljon siellä on myös hienoja asioita. Pelikausi kestää syksyllä kolmisen kuukautta ja usein pelataan kahta peliä viikossa. Se vaatii aika paljon. Viime syksy meni piloille, kun oli pari pientä loukkaantumista. Ne saattavat viedä aika pitkän ajan lyhyestä kaudesta. Opiskelut etenivät hyvin ja varmaan englannin osaaminen parantui”, Kesti sanoo.

Tammikuusta huhtikuun puoleen väliin sarjakauden ulkopuolella harjoitusviikko pitää sisällään viisi treeniä viikkoon 2‒3 salitreenin lisäksi. Kevään Kesti sai treenata ehjänä ja pääsi pelaamaan harjoituspelejä.

”Neljä matsia pelasin kevään aikana ja olen hyvässä tikissä, koska treenasimme kovaa koko alkuvuoden. Nyt on pieni tauko alla niin vaatii vähän totuttelua, mutta sanoisin, että kun saan tämän viikon treeniä alle niin olen ysikymppisen kunnossa. Muutenkin tuntuu paremmalle kuin viime kesänä, kun alla on ehjä treenikausi. Toivottavasti saan autettua joukkuetta paremmin kuin viime vuonna, jolloin pelejä jäi paljon välistä loukkaantumisten vuoksi”, Kesti toivoo.

Sopimus on loppukauden mittainen, mutta mahdollistaa Kestin palaamisen Yhdysvaltoihin myös ennen kotimaisen sarjakauden loppua.

HJS:n valmentaja Atte Koivuniemi tuntee jo 14-vuotiaana edustusjoukkuedebyyttinsä tehneen Kestin monen vuoden ajalta.

”On tosi hienoa, että saamme ’Kepan’ tänne. Hän tuo kokemusta, laadukasta suorittamista päivästä toiseen, urheilullisuutta ja osaamista monelta pelipaikalta. Hän on monipuolinen ja omaa tärkeää kokemusta sarjasta. Kepa on hyvä joukkuepelaaja ja tuo sitäkin kautta entisestään lisäbuustia ryhmäämme”, Koivuniemi kuvailee.

Ensimmäisen kerran Kesti esiintyy kotiyleisön edessä lauantaina 18.5. Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30