Prince Mokuma palaa kasvattajaseuraansa ‒ ”Ei voi muuta kuin nauttia”
EdustusJulkaistu: 20.07.2024 11.55

Prince Mokuma palaa kasvattajaseuraansa ‒ ”Ei voi muuta kuin nauttia”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa vahvistuksen keskikentälleen loppukaudeksi, kun seuran oma kasvatti Prince Mokuma palaa valkopaitoihin.

”Tuntuu hyvältä. Täällä on tuttu ympäristö ja hyvät äijät ympärillä. On kiva palata taas futiksen pariin pienen tauon jälkeen. Ei voi muuta kuin nauttia”, Mokuma hehkuttaa.

25-vuotias Mokuma nousi HJS:ssä Kakkosen eliittiin ja Kaurialan kotiyleisön suosikiksi. Hän siirtyi kaudeksi 2023 Järvenpään Palloseuran riveihin Ykköseen. Mokuma pelasi JäPSissä 25 ottelua kauden 2023 aikana ja vielä yhdessä Ykkösliigacupin ottelussa tämän vuoden puolella. Jatkoa Järvenpäähän ei tullut eikä Mokuma ole sittemmin pelannut otteluakaan.

”On tullut ikävöityä pelaamista ja sitä tunnetta kentällä, kun pääsee taistelemaan pelikavereiden kanssa. Jalkapallo on sosiaalinen laji, ja myös sitä vuorovaikutusta ja kavereita on tullut kaivattua”, Mokuma kertoo.

Mokuman aika JäPSissä ei lopulta mennyt, kuten mies toivoi. Hän ei katso taaksepäin kaiholla, vaan kertoo oppineensa kokemuksestaan paljon.

”Siellä oli hyvä valmennus ja porukka. Minulla ei mennyt, kuten oletin, mutta ajasta jäi käteen kova työmoraali. Kaikki pitää tehdä täysillä koko ajan eikä voi antaa yhtään löysää, koska muuten kaveri menee vierellä kovempaa. Kova työnteko pelaat tai et täytyy pitää koko ajan yllä.”

”Käteen jäi myös hyviä pelikokemuksia. Vastassa oli paljon pelaajia, jotka tulevat Veikkausliigasta Ykköseen tai Ykkösliigaan pelaamaan. Vastus oli koko ajan kova ja ympärillä oli pelaajia, joiden tavoitteena on Veikkausliiga. Se kehittää väkisinkin”, Mokuma huomioi.

Mokuma liittyi HJS:n harjoituksiin maanantaina ja on mukana tänään pelattavassa VJS-ottelussa.

”Vaikka alla on taukoa, koen olevani entistä terävämpi ja kehittyneempi kuin mitä olin täältä lähtiessäni”, Mokuma kertoo.

Mokuman tulo antaa lisää vaihtoehtoja ja täydentää jo pelkästään numeraalisesti HJS:n keskikenttää Oskari Luoman lähdön jälkeen.

”Ensisijaisesti haluan pelata parasta jalkapalloani, auttaa joukkuetta voittamaan ja nousemaan Ykköseen. Se on tämän homman tavoite. Toivon, että pystyn olemaan se tarvittava lisä, jolla pääsemme siihen tavoitteeseen”, Mokuma sanoo.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen on tutustunut Mokumaan tämän viikon ajan ja on vaikuttunut näkemästään.

”Prince on erittäin hyvä lisä joukkueeseen. Hän on myös oman kylän poikia, joka on hieno saada takaisin tänne. Hänellä ei ole tältä kaudelta pelejä alla, joten varmasti menee hetki ennen kuin mies on täydessä kunnossa. Hänestä tulee olemaan paljon iloa tällä kaudella. Princellä on hyvä perustaso ja hän näkee kenttää hyvin tuoden peliin myös yllätyksellisyyttä. Kyseessä on kaikin puolin laatupelaaja”, Manninen sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30