7
SYY
18.00
Edustus, Kakkonen

HJS - Tampere United  1 - 2

Kaurialan olympiastadion

Pitkä tappioton putki päättyi TamUn käsittelyssä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran yhdeksän ottelun tappioton putki katkesi, kun Tampere United otti pisteet mukaansa 1‒2-vierasvoitolla. HJS ei yltänyt päivän ottelussa lähellekään parhainta tasoaan.

”Niin, ei siihen taida olla muuta sanottavaa. Vaikeaa oli”, totesi pettynyt HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen.

TamU hallitsi ensimmäistä puolta tuntia selvästi ja siirtyi ottelussa johtoon 30 minuutilla hallintansa päätteeksi, kun Juho Heikkinen laukoi 16-rajalta runsaan pelaajamassan läpi, Riku Haavisto torjui eteensä ja Anton Bright oli ensimmäisenä irtopallossa lähellä HJS-maalia.

TamU piti ottelua näpeissään ensimmäisen jakson viimeistä varttia lukuun ottamatta, jolloin kotijoukkueelle osui pelin parhaimmaksi jäänyt hetki. Tuon hetken aikana Valtteri Lindberg toi HJS:n tasoihin, kun Topias Listo keskitti ja Lindberg oli pallossa ennen Joonas Immosta.

Toisella jaksolla valkopaitojen peli ei ottanut parantuakseen missään vaiheessa ja lopulta vääjäämätön tapahtui. Bright nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pallon maaliin 73 minuutilla.

TamU pystyi painamaan HJS:n puolustamaan syvälle ja toisaalta hyökkäsi laadukkaasti tyhjiin tiloihin HJS:n pallonmenetyksien jälkeen. Lopulta pelin kulmakiveksi nousi erikoistilannepelaaminen, joita nähtiin molemmissa päissä erittäin runsaasti.

Peli veti Mannisen mietteliääksi.

”Vaikea sanoa näin nopeasti pelin jälkeen (mistä kiikasti). Emme pystyneet luomaan riittävästi uhkaa TamUn maalille. Erikoistilanteita tuli paljon ja niissä oli TamUn jätkät ensimmäisinä palloissa. Kävimme tauolla läpi, että siihen pitää tulla muutos, mutta niin vain kulmasta tuli voittomaali. Harmittaa tämä esitys.”

HJS oli hävinnyt viimeksi ennen juhannusta.

”Aina pelejä lähdetään voittamaan ja jos tulos on joku muu niin se harmittaa. Sarja on edelleen kesken, ja nyt pitää kääntää katseet kohti ensi lauantaita”, Manninen sanoi.

Tappio tiesi sitä, että paikka Ykkösen karsintoihin ei varmistunut tämän illan ottelussa. TamU nousi voitollaan kuuden pisteen päähän ja voi edelleen tavoittaa HJS:n. Kun Inter ja VJS tasasivat pisteet omassa ottelussaan, karkasi Inter HJS:stä viiden pisteen päähän. VJS puolestaan ei voi enää tavoittaa HJS:ää, mutta vantaalaisilla on edelleen mahdollisuus kahden parhaan lohkokolmosen joukkoon.

HJS kohtaa ensi lauantaina nimenomaan VJS:n kotiottelussa.

Kuten todettua, eteni ottelu pitkälti tamperelaisten komennossa. Ensimmäisen vartin aikana TamU oli intensiivinen ja näytti erittäin voitontahtoiselta joukkueelta.

Neljännellä minuutilla ilmatilaa hallinnut Bright näytti ensimmäisen kerran vaarallisuuttaan, kun hän pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta. Pusku meni kuitenkin ohi maalin.

Viidennellä minuutilla TamU sai pelattua paikan 16-rajalle Leo Autille, mutta hyökkääjän veto meni yli maalin.

Kuudennella minuutilla myös HJS sai paikan, kun Jonni Thusberg nousi vahvasti laidaltaan. Prince Mokuma hyökkäsi keskitykseen vauhdilla, mutta pusku meni yli maalin.

10 minuutilla TamU käänsi pelin HJS:n pallonmenetyksen jälkeen kohti isäntien päätyä. Pallo pelattiin rangaistusalueen taka-alueelle Matias Sydänmaalle, mutta Haavisto peitti maalin hyvällä vastaantulollaan.

13 minuutilla TamU tuli taas. Sydänmaa sai huippupaikan boksista, mutta Haavisto esitti loistavan reaktiotorjunnan.

17 minuutilla Medo yritti kulmapotkusta suoraa maalia, mutta Immonen sai näppinsä väliin yläriman alta.

Seuraava kulma tuli pelaajamassan läpi takakulmalle jopa yhden TamU-pelaajan jalkojen välistä, mutta pallo lipui takatolppaa nuollen maalin ohi.

24 minuutilla Janar Georg nousi vahvasti HJS:n boksiin ja syötti maalin eteen. Maalien edessä ollut tamulainen ei saanut venytettyä palloon ja Aleksi Ikonen sai siivottua pallon alueelta pois.

TamUn 30 minuutin maalin jälkeen HJS heräsi peliin loppujakson ajaksi. Lindbergin tasoituksen jälkeen Medo peippaili itsensä boksiin ja laukoi tulisesti ‒ tuloksena kulmapotku.

Jakson loppuun nähtiin melkoinen kulmapotkujen suma HJS:ltä. Lähimmäksi maalintekoa pääsivät Valtteri Ahokas, Mokuma ja Thusberg, mutta kaikkien viimeistelyjen eteen löytyi jostain TamU-pelaajan ruumiinosa.

Toisella jaksolla ensimmäinen tilanne tuli Joonas Rantalalle 52 minuutilla, joka sai virittää vasurinsa boksissa. Veto karkasi maalin ohi.

Erikoistilannevaikeudet omassa päässä alkoivat 56 minuutilla. Bright jatkoi keskialueen vaparin päällään maalin eteen, josta löytyi vapaana joukkukaveri, mutta Haavisto esitti paraatipelastuksen.

59 minuutilla Bright aiheutti jälleen ongelmia, mutta Haavisto onnistui selvittämään tilanteen yhdessä Jami Kyöstilän kanssa.

78 minuutilla Baba Haruna pääsi leikkaamaan vetopaikkaan, mutta Haavisto torjui pallon etukulmasta.

80 minuutilla HJS sai paikan kulman jatkotilanteesta. Thusberg keskitti ja Ahokas pääsi puskemaan vapaasti, mutta toppari ei osunut kunnolla palloon ja uran ensimmäinen maali Kakkosessa jäi odottamaan itseään.

Kolmannella lisäaikaminuutilla HJS sai pallon maaliin ja ehti tuulettaa tasoitusta parin sekunnin ajan. Aatu Kajanto nousi mallikkaasti boksiin TamU-pakkeja harhautellen. Viimeinen harhautus tapahtui aivan päätyviivan tasalla, jonka jälkeen Kajanto syötti maalin eteen, josta Kyöstilä ohjasi pallon maaliin. Linjamiehen lippu oli kuitenkin armoton ‒ maalia ei hyväksytty. Myös TamUlta hylättiin jakson aikana kaksi maalia, toinen rikkeen ja toinen paitsion vuoksi.

Päivän positiiviseen laariin menee jälleen yhden HJS-kasvatin debyytti edustusjoukkueessa, kun Jaakko Voutilainen kirmasi kentälle 85 minuutilla.

Seuraava ottelu pelataan lauantaina 14.9. kello 16.00 Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan Kaurialan olympiastadionilla.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo (Lauri Kesti 46’)

Elmeri Supperi

Valtteri Ahokas

Jami Kyöstilä

Jonni Thusberg (Jaakko Voutilainen 85’)

Kimi Larjanne (Eetu Pellikka 60’)

Medo

Prince Mokuma

Aleksi Ikonen (Aatu Kajanto 85’)

Valtteri Lindberg (Eetu Kajanto 60’)

---

Luukas Meltoranta

Matti Nokkonen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30