14
SYY
16.00
Edustus, Kakkonen

HJS - VJS  1 - 0

Kaurialan olympiastadion

Nousukarsintapaikka varmistui ennen päätöskierrosta

Hämeenlinnan Jalkapalloseura pelaa tällä kaudella Ykkösen nousukarsinnoissa. Asia varmistui, kun joukkue voitti rankkasateen piiskaamassa ottelussa Vantaan Jalkapalloseuran Valtteri Lindbergin viidennen minuutin osumalla maalein 1‒0.

Viime viikonlopun TamU-tappiosta hyvin toipunut kotijoukkue tuli kamppailuun terävästi. Rajaheitto VJS-päädyssä pelattiin nopeasti. Prince Mokuma syötti Tuukka Törmälle, joka antoi ykkösellä vapauttavan syötön Lindbergille. Oivassa jatkosarjavireessä oleva hyökkääjä viimeisteli varmasti kolmannen maalinsa neljänteen otteluun.

Lindbergin maalin jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä. Kahden päivän rankkasateen liukastama ja pehmentämä kenttä loi oman leimansa ottelulle, joka näkyi haasteena maata pitkin pelaamisessa ja kamppailutilanteiden korostumisena. Molempien joukkueiden ambitiona kuitenkin oli pelata mahdollisimman paljon maata pitkin ja tarjota hienoa jalkapalloa Kaurialan yleisölle.

22 minuutilla VJS sai vapaapotkun läheltä rangaistusalueen rajaa vasemmalta puolelta. Kauri Koivusen muurin kiertänyt pallo oli menossa vastustamattomasti alakulmaan, mutta jälleen hienon nollapelin pelannut Riku Haavisto venytti kätensä pallon eteen.

HJS pääsi iskemään terävästi vastaan 29 minuutilla. Eteneminen päättyi Aleksi Ikosen keskitykseen takatolpalle, jossa oman tilanteensa voitti Jonni Thusberg, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin.

36 minuutilla VJS loi paikan hieman tyhjästä. Joose Rahjan aikainen keskitys maalille tuli suoraan Kevin Nurmelle, jonka ohjaus lensi korkeassa kaaressa tolpan ohi.

40 minuutilla HJS sai loistavan paikan lisätä johtoaan. Lindberg katkaisi VJS-topparin avauksen ja syötti Ikosen läpiajoon, mutta pallo lähti laiturin lapikkaasta reippaasti ohi maalin.

43 minuutilla VJS avasi HJS-puolustuksen omalta alueelta linjan taakse lähteneellä syötöllä. Nurmi nosti pallon vastaan tulleen Haaviston yli 25 metristä, mutta pallo löytyi HJS:n sivuverkosta.

Samalla minuuttiluvulla HJS sai katkottua prässillään VJS:n pelinavaamisen. Mokuma syötti boksiin Ikoselle, joka laukoi pienehköstä kulmasta pallon puolestaan VJS-maalin sivuverkkoon.

Toisen jakson alussa VJS pelasi nopean vapaapotkun keskialueella ja jätti tuomiosta marisemaan jääneet valkopaidat tilanteesta jälkeen. Chijioke Ibekwe syötti pallon Aaro Nyholmille, mutta Haavisto piti torjunnallaan kotijoukkueen johdossa.

Ibekwe oli toisella jaksolla kova pideltävä. 62 minuutilla hän jyräsi boksiin ja sai toisella yrittämällä syötettyä pallon takaviistoon Joni Meriselle, mutta hän tykitti pallon reilusti maalin yli.

78 minuutilla Thusberg prässäsi pallon pois VJS-maalivahti Teemu Muurisen jalasta aivan rankkarialueen oikeassa reunassa. Pallo jäi elämään ja lopulta Eetu Kajanto yritti viimeistelyä boksin kulmasta tyhjään maaliin, mutta VJS-puolustus onnistui blokkaamaan tilanteen kulmapotkuksi.

Mitä pidemmälle peli eteni sitä enemmän alkoi näkymään vantaalaisten kriittinen tarve pisteille, sillä tappio tietäisi VJS:lle nousukarsintahaaveiden kariutumista. VJS hyökkäsi aggressiivisemmalla ryhmityksellä ja HJS keskittyi johdon puolustamiseen tiiviissä blokissa. Suurimmaksi osaksi VJS piti palloa toisen jakson aikana muodon ulkopuolella, mutta sai viimeisen kympin aikana vielä kaksi pahaa tilannetta.

83 minuutilla Ibekwe sai jalan vapaaksi rankkarilalueella ja laukoi tulisesti sisätolppaan, josta pallo jatkoi matkaansa HJS:n maalipotkuksi.

Lisäajan viimeisillä hetkillä Nurmi sai pallon keskityksen jälkeen taka-alueelle, mutta Haaviston paraatitorjunta nollasi VJS-hyökkääjän vielä yhden kerran.

HJS:n päävalmentaja Mikko Manninen totesi pelin jälkeen, että välitavoite on nyt saavutettu.

”Totta kai on hyvä fiilis siitä. Oli jo viikko sitten tarkoitus saada tämä maaliin, mutta tänään näytimme, että ansaitsemme paikan karsinnoissa. Oli hyvä taistelu koko joukkueelta.”

HJS:n iltapäivää avusti aikainen avausmaali.

”Maalit muuttavat otteluita ja saimme sen heti ensimmäisestä tilanteesta ja pääsimme sitä kautta hyvään asemaan. Pari läpiajoa oli ensimmäisellä jaksolla, joista olisi voitu maali tehdä. Puolustimme hyvin tänään eikä kaverilla ollut hirveästi tuhannen taalan paikkoja”, Manninen totesi.

Topparina tuttuun tapaan pelannut Elmeri Supperi jakoi hyvän fiiliksen päävalmentajansa kanssa.

”Hiton hyvältä tuntuu tietysti. Kaikki ovat painaneet kovaa duunia koko kauden ajan eikä voi olla muuta kuin iloinen.”

”Oli kova taistelupeli. Pystyimme pitämään avausmaalin jälkeen vastustajan pois paikoilta aika hyvin ja sitten Riku ja puolustus hoitivat ne muutamat pahat paikat, jotka tulivat. Karsintapeleissä tulee olemaan varmasti samanlaista taistelua ja uskon, että se sopii meille. Saamme kairattua hyvin voittoja näistä peleistä”, Supperi kertoi.

Supperin mielestä HJS:n pelaamisessa saattoi toisella jaksolla hieman näkyä se, että pisteelläkin kautta oli mahdollista jatkaa lokakuuhun asti. Välillä vain tyydyttiin toimittamaan pallo kauas pois omalta maalilta.

”Ja toisaalta vastustaja tarvitsi voittoa ja lisäsi painetta. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme pitämään palloa, mutta toiselle paransimme kamppailupelaamista ja sitä kautta pidimme vastustajan suurimmaksi osin pois pahimmilta paikoilta”, Supperi sanoi.

Kapteenistoon kuuluva Supperi kiitteli joukkuettaan hyvästä reagoinnista viime viikonlopun tappion jälkeen.

”Kaikkia ärsytti silloin ja sen näki pelin jälkeen kopissa. Koko tämä viikko on ollut hyvää tekemistä ja sovimme, että hoidamme karsintapaikan. Teimme oman työmme ja nyt olemme jatkossa”, Supperi kehui.

HJS:n yläjatkosarja päättyy ensi viikon sunnuntaina Turussa FC Inter/2:sta vastaan. Ottelussa kohtaavat B-lohkon kaksi parasta eikä järjestys tule enää muuttumaan. Inter voittaa lohkon ja HJS sijoittuu toiseksi.

”Tämä tulos tuo varmasti rentoutta ensi viikkoon. Pääsemme vähän kierrättämään pelaajia, kun pelissä ei itsessään ole panosta.”

HJS:n vastustaja Ykkösen karsintojen ensimmäiselle kierrokselle varmistuu jatkosarjan päätöskierroksen jälkeen.

Kokoonpano:

Riku Haavisto

Topias Listo

Elmeri Supperi

Jami Kyöstilä

Lauri Kesti

Jonni Thusberg

Medo

Prince Mokuma

Tuukka Törmä (Akseli Lehtomäki 66’)

Aleksi Ikonen (Aatu Kajanto 90+4’)

Valtteri Lindberg (Eetu Kajanto 76’)

--

Luukas Meltoranta

Valtteri Ahokas

Kimi Larjanne

Innocent Nshizirungu

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30