Joni Meltoranta jatkaa naisten edustusjoukkueen luotsaamista
NaisetJulkaistu: 02.11.2023 18.20

Joni Meltoranta jatkaa naisten edustusjoukkueen luotsaamista

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Joni Meltoranta.

Meltoranta on tuttu mies seuralle, sillä hän on ollut useamman vuoden B-tyttöjen päävalmentajana sekä edelliset kaksi kautta myös naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Tulevalla sesongilla Meltoranta keskittyy vain naisten joukkueeseen.

”Kausi muuttuu paljonkin, kun aiemmin olemme pelanneet myös B-tyttöjen SM-karsintasarjaa, joka on alkanut tammi-helmikuussa ja kausi on loppunut lokakuussa. Kakkonen alkanee huhtikuun loppupuolella, joten pirun pitkä talvi on tulossa. Siinä mielessä olemme uuden edessä. Toki moni pelaaja pelaa myös B-tyttöjen karsintasarjaa ja saa pelejä, mutta muuten joukkueena tulee erilainen valmistautuminen”, Meltoranta kertoo.

Pitkä harjoituskausi avaa uusia mahdollisuuksia, joita ei aiemmin ole ollut.

”Se mahdollistaa erilaisten asioiden harjoittelua. Siinä missä aiemmin on menty peli kerrallaan niin nyt voimme oikeasti keskittyä pelillisiin asioihin. Muuten harjoittelu jatkuu samoilla linjoilla ja esimerkiksi nopeus- ja voimaharjoitukset ovat pykälän kovempia kuin viime vuonna ja niin edelleen. Menemme askel kerrallaan eteenpäin”, Meltoranta avaa harjoituskauden suunnitelmia.

Joukkueen pelaajarungon kaavaillaan rakentuvan vahvasti seuran omien kasvattien varaan, joiden kanssa Meltorannalla on pitkä historia.

"Viime vuoden naisten joukkue on pitkälti runkona ja tavoitteena on löytää viitisen kappaletta kokeneempia vahvistuksia, jolloin kasassa olisi hyvä nuori runko ja kokemusta."

HJS:n naisten edustusjoukkue perustettiin kaudelle 2022, ja se on noussut kahdessa kaudessa Nelosesta Kakkoseen. Vaatimustaso kasvaa, kun edessä on ensimmäinen kausi Kakkosessa.

"Mukava päästä mittaamaan tasoa liiton sarjaan. B:n SM-sarja vastaa monelta osalta Kakkosta, mutta pelin luonne muuttuu, sillä SM-sarjassa peli on nopeampaa, kun taas aikuisten puolella kamppailupelaamisen ja pelikäsityksen roolit korostuvat. Vauhti putoaa vähän, mutta taito- ja voimapuoli nostavat haastetta. Siinä oli opettelua jo Kolmosessa. Minimitavoite on olla sarjan keskivaiheilla ja vakiinnuttaa paikka, mutta jos oikein putkeen menee niin ei kukaan estä olla korkeammallakin.”

HJS ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitilan mukaan Meltorannan nimitys on tärkeää kaupungin naisfutiksen jatkuvuuden kannalta.

"Viimeisen kahden vuoden aikana olemme vakiinnuttaneet paikan B-tyttöjen SM-sarjassa ja naisten joukkueen perustamisen jälkeen tulleet vuosi per sarjataso ylemmäs. Jonin johdolla koko taustatiimi ja pelaajat ovat tehneet uskomattoman hienoa työtä. Nyt kun pelilliset vaatimukset kasvavat entisestään on meidän myös organisaation osalta kehityttävä, joten onkin luontevaa, että HJS-naiset ovat jatkossa oma organisaationsa. Tämä on edellytys tulevaisuuden kehitystyölle, jota on mahtavaa jatkaa Jonin kanssa kohti seuraavaa sarjatasoa."

Joukkueen uusimmat uutiset

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30