Otteluennakko naisten ykkösen finaalikarsintaan RoPS-HJS
NaisetJulkaistu: 10.10.2024 20.17

Otteluennakko naisten ykkösen finaalikarsintaan RoPS-HJS

Naisten Kakkonen Karsinta Naisten Ykköseen Finaali 1/2 Otteluennakko RoPS-HJS 13.10. 13.00 Keskuskenttä TN, Rovaniemi

Reilut kaksi vuotta sitten HJS perusti pitkän tauon jälkeen naisten edustusjoukkueen. Joukkue on pelannut kausi ja sarjanousu -tahdilla ja aloittaa tulevana sunnuntaina finaalisarjan Naisten Ykköseen noususta. Edellisessä ottelussaan sunnuntaina HJS päihitti vierasottelussa Gnistanin jatko-ottelun jälkeen 2-4. RoPS puolestaan pöllyytti MuSa:aa selvin numeroin 6-0. HJS:n T18 -joukkue, josta joukkueessa on useampia pelaajia on tottunut reissaamaan pohjoiseen, mutta vain Oulun korkeudelle. Nyt mennään reilut 200 kilometriä pohjoisemmaksi aina Lapin porteille saakka.

RoPS varmisti karsintapaikkansa lohkonsa päätösottelussa voittamalla SJK:n vieraana. RoPS:n joukkue ei ole kovin tuttu hämeenlinnalaisille. Joukkue pelasi vielä 2021 -kaudella Naisten Ykkösessä, mutta emoseuran talousjuttujen myötä tiputettiin sarjaa alemmas. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, mutta toki vierasjoukkueen pelaajien keski-ikä on vieläkin alempi. RoPS:n rosterissa löytyy tuttu pelaaja hämeenlinnalaisille, työn perässä pohjoiseen muuttanut Laura Lähdekorpi, joka oli nostamassa HJS:aa nelosesta kakkoseen asti.

RoPS:n valmennustiimistä löytyy mm. seuraikoni Ari “Arvi” Matinlassi, joka palasi pohjoiseen toimittuaan mm. Kanta-Hämeessä RiPS:n valmennuskoordinaattorina. Säätila Rovaniemellä saattaa olla vähän arktisempi kuin mihin vieraat ovat tottuneet ja Keskuskenttäkin isompi kuin Pullerin tekonurmikentät, mikä tuo oman mausteensa otteluun.

HJS:n päävalmenta, Joni Meltorannan mietteitä ennen pelimatkaa pohjoiseen: “Huikea energian näyte jengiltä Gnisua vastaan. Yhden maalin tappioasemasta ensin rinnalle ja jatko-ottelussa jalka kulki vastustajaa paremmin ja siitä ansaittu voitto. RoPS -ottelusarjaa ajatellen on mukava lähteä haastamaan ennakkosuosikkia ja uskon, että kun 180 minuuttia plus mahdollinen jatko-ottelu on pelattu, niin parempi joukkue vie voiton ja tuurilla ei ole sitten isoa osuutta asiaan. Tavoite on, että saadaan koneesta paras irti ja se riittää mihin se riittää. RoPS on taitava, juoksuvoimainen joukkue, mutta tosissaan lähdetään heitä haastamaan ja tappelemaan voitosta.”

Nousukarsinnan toinen osaottelu pelataan Pullerilla su 20.10. klo 12 alkaen. Ei muuta kuin tulevana sunnuntaina juna kohti pohjoista ja reilun viikon päästä kaikki Pullerille kannustamaan HJS Naiset Naisten Ykköseen!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30