Otteluennakko naisten ykkösen karsintaan Gnistan-HJS
NaisetJulkaistu: 03.10.2024 12.27

Otteluennakko naisten ykkösen karsintaan Gnistan-HJS

Karsinta Naisten Ykköseen Otteluennakko Gnistan-HJS 6.10. 15.00 Oulunkylä 1 TN, Helsinki

Sunnuntaina ollaan jännän äärellä, kun HJS Naiset pääsee pelaamaan karsintapelin Naisten Ykköseen Oulunkylässä paikallista Gnistania vastaan. HJS:n nuori joukkue aloitti pari vuotta sitten Naisten Nelosesta ja on toistaiseksi noussut kauden päätteeksi korkeammalle sarjatasolle. Joukkue oli kauden Naisten Kakkosen lohkoista paras sarjakakkonen ja arvottiin Rovaniemen sijaan vierasotteluun n. tunnin ajomatkan päähän Kehäykkösen seudulle.

Gnistanin joukkue ei ole hämeenlinnalaisille kovin tuttu. Seurassa on tehty kuitenkin hyvää työtä, mistä osoituksena on miesten joukkueen Veikkausliiga -sarjapaikka. Seuran B-tytöt pääsevät ensi keväänä pelaamaan sarjapaikasta T18 SM-sarjaan ja naisten joukkue voitti oman lohkonsa häviten vain yhden ottelun. Joukkueessa pelaa myös yksi HJS-kasvatti, Vilma Mahlio, joka on myös pelannut Härmässä ja RoPS:ssa opiskeltuaan Rovaniemellä.

Harjoitusottelussa talvisella Pullerin tekonurmella joulukuun alussa HJS voitti keskinäisen kohtaamisen numeroin 1-0. Gnistanin joukkueen nykyinen kokoonpano on aika lailla eri kuin silloisessa pelissä. Joukkueen maalitykki kuluvalla kaudella on ollut Naisten Liigassakin pelannut Vera Savolainen. Myös Roosa Bröijerillä on vankka historia Naisten Liigasta.

HJS ei lähde Ogeliin tietenkään kuvia kumartelemaan, vaan lähtee itseluottamusta täynnä haastaamaan ennakkosuosikkia tavoitteenaan huipentaa kautensa vielä kaksiosaiseen karsintapelisarjaan joko MuSa:aa tai RoPS:aa vastaan.

HJS:n valmennuspäällikkö Mikko Ranta aprikoi tulevaa Gnistan-kohtaamista: “Kotikenttä, kokemus, kauden tulokset ja yhteistoimintasopimuksen tuomat mahdollisuudet vahvistaa joukkuetta tässä vaiheessa tekevät Gnistanista ennakkosuosikin otteluun. Omien toimintojen osalta HJS on tutustunut Gnistanin tapaan pelata lähinnä valmennuksen osalta. Joukkueemme on pitänyt enemmän vapaata kuin normaalisti ja harjoitukset ovat menneet hyvällä asenteella. Olemme harjoitelleet kokonaisuutena hyvin koko kauden, joten tässä vaiheessa ei tarvitse enää opetella uusia asioita. Pelisuunnitelma sunnuntaita varten alkaa myös valmistua. Joukkue pystyy tarvittaessa muokkaamaan toimintoja myös pelin aikana, jos tähän tulee tarvetta, eli sen suhteen on luottavainen olo. Meillä on hyvää tekemistä, peli on kehittynyt syksyn edetessä sekä kohtuullisen hyvä terveystilanne. Sunnuntaina lähdetään voittamaan Gnistania ja jatkamaan kautta vielä pari viikkoa.”

Nyt kaikki fanit, auton nokka sunnuntaina kohti Oulunkylää ja kannustamaan HJS Naiset Naisten Ykköseen!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30