Mikko Ranta on nimitetty HJS:n talenttivalmentajaksi
NaisetJulkaistu: 12.10.2023 18.00

Mikko Ranta on nimitetty HJS:n talenttivalmentajaksi

HJS:n tyttöjen talenttivalmentajaksi on valittu Mikko Ranta. Hän on työskennellyt pitkään tyttö- ja naisjalkapalloilun parissa ja siirtyy Hämeenlinnaan Järvenpään Palloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajan paikalta.

Ranta toimi vuonna 2022 NJS:n päävalmentajana Kansallisessa liigassa ja omaa muuta valmennuskokemusta niin Ykkösestä, Kakkosesta kuin nuorten sarjoista. NJS:n ja JäPSin lisäksi hän on valmentanut myös HJK:ssa. NJS:ssä hän oli useamman vuoden myös nais- ja tyttöfutisvalmennuspäällikkönä. Ranta on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon ja UEFAn A-lisenssin. Hän opiskelee parhaillaan liikunnanohjaajan YAMK-tutkintoa valmennukseen suuntautuen.

Palloliiton hallitus myönsi kesäkuussa HJS:lle 15 000 euroa tyttöjen talenttivalmennustukea ensi vuodeksi. Talenttivalmennustuki kohdistuu seuran 12‒15-vuotiaiden tyttöpelaajien toimintaan.

”Innostuneena ja mielenkiinnolla tulen seuraan. Seura ja joukkueet ovat kehittyneet eteenpäin ja pelaavat hyvillä sarjatasoilla junioreista vanhempaan päähän. On kiva hypätä mukaan ja päästä luomaan lisäarvoa ja tukea joukkueille, valmennuksille ja sitä kautta pelaajille. Olen seurannut HJS:n toimintaa sivusta muutaman vuoden. Seuralla on tavoite kehittyä ja on sitä myös tehnyt”, Ranta kertoo.

Talenttivalmentajan tehtävä on auttaa, tukea ja vahvistaa joukkueiden toimintaa kokonaisvaltaisesti ja sitä kautta parantaa yleistä tasoa.

”Olen paljon joukkueiden mukana ja autan niin pelaajia kuin valmentajia. Se sisältää kaikenlaista: muun muassa valmentajien sparraamista, harjoituksen sisällä jonkun tietyn pelaajaryhmän kanssa mukana olemista, lisäharjoittelun järjestämistä, pelipaikkakohtaisen osaamisen vahvistamista tai yksilöharjoittelua.”

Pelaajia Ranta haluaa innostaa futikseen ja saada kiinnostumaan omasta kehittymisestään.

”Toive on olla mukana rakentamassa toimintaa niin, että pelaajat innostuvat futiksesta ja liikunnasta. Pelaajia pitää myös aktivoida tekemiseen ja ottamaan vastuuta itse kehittymisestään. Siinä on tärkeää olla tukena. Talenttivalmentajuuden kautta syntyy enemmän mahdollisuuksia olla pelaajien mukana, jonka kautta saadaan aikaiseksi laadukasta ja monipuolista toimintaa ja sitä kautta kehittymistä”, Ranta kertoo.

Valmentajien rooli pelaajien kehittymisessä on Rannan mielestä iso.

”Valmentajat ovat olemassa pelaajia varten. Pyrin tuomaan valmentajille lisäarvoa ja vahvistusta heidän tekemiseen. Sitä kautta hyöty valuu pelaajille.”

HJS ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila näkee talenttivalmentajan tulon seuraan olevan luontainen jatkumo tyttöfutiksen kehitykselle.

"Mahtavaa, että saimme Palloliitolta tukea seuran tyttöpelaajien kehittämiselle, joka on todella hieno palkinto usean vuoden laadukkaasta työstä seurassa sen eri tasoilla. Olemme myös todella innoissamme, että saimme Mikon mukaan tähän kehitystyöhön, koska hän tuo varmasti meille uutta osaamista ja kovaa ammattitaitoa. On myös tärkeää, että nyt voimme kehittää Mikon avulla tyttöpelaajien pelaajapolkuja entistäkin laadukkaammaksi."

Joukkueen uusimmat uutiset

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30