​Sara Haapala palaa HJS:ään Kansallisesta liigasta
NaisetJulkaistu: 12.02.2024 10.25

​Sara Haapala palaa HJS:ään Kansallisesta liigasta

Kakkosen kauteen valmistautuva HJS saa kovan vahvistuksen, kun seuran kasvatti Sara Haapala palaa Hämeenlinnaan. 19-vuotias Haapala pelasi viime kaudella Ilveksen riveissä 15 Kansallisen liigan ottelua. Kolmen Ilveksen organisaatiossa vietetyn vuoden aikana tilille kertyi otteluja myös Ykkösessä. Haapala on ollut vakiokasvo Pikkuhelmareissa, joissa virallisia maaotteluita on kertynyt yhdeksän kappaletta.

Haapala teki HJS:n kanssa kautta 2024 koskevan sopimuksen.

”Ihan kuin olisi kotiin tullut. Täältä kaikki on lähtenyt ja täällä on monta vuotta töitä tehty. On tosi kiva tulla takaisin ja kova into päästä treeneihin”, Haapala iloitsee.

Haapalan sopimus Ilveksen kanssa loppui viime kauteen. Kiinnostusta pelaajaa kohtaan riitti runsaasti, mutta lopulta valinta osui HJS:ään.

”Minulla oli vähän epävarma olo enkä tiennyt mihin lähtisin. Olin Jonin kanssa yhteyksissä, jonka myötä mahdollisuus tuli ilmi. Tämä tuntui lopulta oikealta vaihtoehdolta. Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja saada uutta intoa sekä luovuutta pelaamiseen. Odotan myös, että pärjäämme joukkueena hyvin”, Haapala kertoo.

Puolustuspään pelaaja on Tampereella asuessaan seurannut aktiivisesti HJS:n kehittymistä ja löytää loogisia syitä nykyiselle kehityspolulle.

”Kokonaisuutta rakennetaan aktiivisesti, puitteet ovat kunnossa ja täällä on paljon kehittyviä nuoria, joiden kanssa on mukavaa päästä tekemään töitä. Hämeenlinnassa on tehty pitkään hyvää duunia valmennuksen puolella ja panostettu naisjalkapalloon. Huomaa, että jotain on tehty oikein, kun on tullut sarjanousuja”, Haapala miettii.

Vaikka Haapala on iältään nuori pelaaja, tuo hän roppakaupalla tarvittavaa kokemusta joukkueeseen. Hän toimii roolimallina monille pelaajille.

”Voin omalla treenaamisellani näyttää muille mallia ja tarjota oppia mahdollisuuksien mukaan. Olen varma pelaaja pallon kanssa ja osaan hahmottaa peliä. Päällä ja jalalla pelaaminen ovat vahvuuksiani ja pystyn pelaamaan eri pelipaikoilla, jonka myötä pystyn tuomaan vahvuuksiani esiin pelin eri osa-alueilla”, Haapala kuvailee.

Joukkueen uusimmat uutiset

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30